Parchet din lemn masiv - Parchet din lemn stratificat

Parchet din lemn masiv - Parchet din lemn stratificat
Parchet din lemn masiv - Parchet din lemn stratificat


Parchet masiv sau parchet stratificat: ce sa alegem?

Parchetul de lemn are un aspect clasic
, care nu se demodeaza in timp si creeaza in locuinta o ambianta de caldura si intimitate. In prezent, parchetul de lemn se gaseste in doua variante principale:
Parchet de lemn masiv
Parchetul masiv este realizat dintr-o singura bucata de lemn de esenta tare. Datorita grosimii sale, un parchet de lemn masiv poate fi slefuit si refinisat timp de mai multe generatii.

Totodata, lemnul masiv se dilata si se contracta in functie de modificarile de umiditate din locuinta. De aceea, la montaj, pentru aceasta miscare, se lasa un spatiu intre perete si lemn ce se camufleaza prin aplicarea unei plinte.
Parchet de lemn stratificat
Parchetul stratificat este produs din trei pana la cinci straturi de lemn de esenta tare. Fiecare strat este adaugat deasupra celuilalt prin presare si lipire la caldura cu adezivi non-toxici. De aceea, este mai putin probabil ca parchetul stratificat sa fie afectat de modificarile de umiditate din locuinta, indiferent de nivelul locuintei unde se monteaza.
Alegerea intre cele doua tipuri de parchet se face tinand cont de:
Nivelul unde se monteaza: parter, etaj sau subsol
Nu se recomanda montarea parchetului masiv la subsol din cauza problemelor de umiditate ce pot sa apara. Parchetul stratificat poate fi montat cu succes la orice nivel, inclusiv in baie unde se considera ca nivelul de umiditate este mai ridicat;
Suprafata pe care se monteaza
Daca suprafata pe care se monteaza este din ciment, nu se recomanda utilizarea parchetului masiv. Ambele tipuri de parchet se pot monta peste suprafete de lemn (dusumele vechi), pal etc.
+ Font | - Font


Promovare

 • Realizare pagini web
www.groupromo.ro
publicitate online si realizare pagini web


Convertor valutar